728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

22 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί δεν είχε ελληνική σημαία στη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Τα μαύρα μεσάνυχτα που έχουν δυστυχώς πολλοί, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι, καταδεικνύει η σπέκουλα που έχει ξεσπάσει από το πρωί που κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε πολλές ιστοσελίδες στηλιτεύθηκε το γεγονός ότι στη συνάντηση πίσω από τους δύο πολιτικούς ηγέτες δεν υπήρχαν δύο σημαίες, μία από κάθε χώρα παρά δύο τουρκικές.

Το γεγονός αυτό πυροδότησε τη σπέκουλα για δήθεν εθνικό ενδοτισμό της κυβέρνησης της Αριστεράς και άλλα τραγελαφικά.

Η πραγματικότητα ωστόσο έχει να κάνει με την εθιμοτυπία.

Το πρωτόκολλο προβλέπει πως σε συνάντηση ενός προέδρου Δημοκρατίας με έναν πρωθυπουργό τοποθετούνται δύο σημαίες της χώρας προέλευσης του προέδρου.

Αντίθετα, η τοποθέτηση δύο διαφορετικών σημαιών, μία για κάθε χώρα, είθισται μόνο όταν οι εκπρόσωποι κρατών είναι ομότιμοι.

Στην περίπτωση δηλαδή που ο Μπιναλί Γιλντιρίμ συναντούσε τον Προκόπη Παυλόπουλο στο φόντο θα υπήρχαν δύο ελληνικές σημαίες.

Αντίστοιχα στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας συναντούσε τον Μπιναλί Γιλντιρίμ θα υπήρχαν δύο σημαίες, μία ελληνική και μία τουρκική.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί, βλέπετε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εθνικής προδοσίας από την πλευρά της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ (sic)

simaies

Θύμα εθνικού ενδοτισμού έπεσε όπως διαπιστώνουμε και ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν μπροστά το «μεγαλείο» του Σουλτάνου Ερντογάν

erdogan_biden

Και από την προχθεσινή τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη

biden

Ρε δεν σοβαρευόμαστε καθόλου;

Tribune.gr
Γιατί δεν είχε ελληνική σημαία στη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν Reviewed by on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2016 Rating: 5 Τα μαύρα μεσάνυχτα που έχουν δυστυχώς πολλοί, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι, καταδεικνύει η σπέκουλα που έχει ξεσπάσει από το πρωί ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]