728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

29 Ιουνίου 2016

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ και μετά ανατινάχθηκαν

Η Τουρκία έγινε για ακόμα μία φορά στόχος βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας. Λίγο μετά τις 10.00 χθες το βράδυ δύο ή τρία άτομα ζωσμένα με εκρηκτικά εισέβαλαν στο διεθνές αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης. Ο ένας άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ, πριν ανατιναχθεί στην είσοδο του αεροδρομίου. Ο άλλος είχε προχωρήσει περισσότερο, κοντά στο κέντρο ελέγχων του τερματικού σταθμού των διεθνών αφίξεων. Μια ακόμα έκρηξη σημειώθηκε στο πάρκινγκ.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι δράστες άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ εναντίον ανύποπτων ανθρώπων που ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν. Στη συνέχεια πρόλαβαν και πυροδότησαν τα εκρηκτικά πριν τους βρουν οι σφαίρες των αστυνομικών, που επεχείρησαν να τους σταματήσουν, όπως επιβεβαίωσαν οι τουρκικές Αρχές. Τουλάχιστον οκτώ άτομα και οι δύο δράστες σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ το αεροδρόμιο καλύφθηκε από στάχτες, συντρίμμια και αίμα... Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ επιβεβαίωσε ενώπιον του τουρκικού Κοινοβουλίου τον θάνατο 28 ατόμων, ενώ πληροφορίες που μετέδιδαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία για 60 τραυματίες, εκ των οποίων οι έξι σοβαρά, ανέμεναν την επιβεβαίωση από τις Αρχές του αεροδρομίου.

Πυροβολισμοί

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι των εκρήξεων προηγήθηκαν πυροβολισμοί και πως η αστυνομία πυροβόλησε προκειμένου να εξουδετερώσει έναν «τρομοκράτη» στην είσοδο του τερματικού σταθμού. Λίγα λεπτά αργότερα οι Αρχές κήρυξαν το γνωστό, σε κάθε βομβιστική επίθεση που σημειώνεται στην Τουρκία, «εμπάργκο ενημέρωσης».

Όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» ματαιώθηκαν, ενώ όσες πτήσεις κατευθύνονταν εκεί άλλαξαν πορεία προς άλλα αεροδρόμια. Μία από τις τελευταίες που πρόλαβαν να αναχωρήσουν με ασφάλεια πριν από το μακελειό ήταν η νυχτερινή πτήση της Aegean με προορισμό την Αθήνα.

Στο διαδίκτυο μεταδόθηκαν από τα πρώτα λεπτά μετά την τριπλή βομβιστική επίθεση βίντεο από τους χώρους όπου σημειώθηκε η επίθεση. Πανικόβλητοι επιβάτες πεσμένοι καταγής προσπαθούσαν να προστατευθούν, μη έχοντας καν αντιληφθεί τι είχε συμβεί. Άλλοι έτρεχαν στους χώρους του αεροδρομίου. Εικόνες με βουνό από συντρίμμια, που είχαν σχηματίσει τα στοιχεία της ψευδοροφής που κατέρρευσε. Επιβάτες μετέφεραν στα χέρια ή πάνω σε καρότσια αποσκευών τραυματισμένους. Άλλοι τραυματίες ανέμεναν αιμόφυρτοι την ιατρική φροντίδα στον αύλειο χώρο και στο πάρκινγκ.

Σημειώνεται ότι δεν έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από τη δημοσιοποίηση της προειδοποίησης στον ιστότοπο της οργάνωσης Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν, που αναλάμβανε την ευθύνη για την έκρηξη, τρεις ημέρες νωρίτερα, εναντίον οχήματος της αστυνομίας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, ότι «η Τουρκία δεν είναι πλέον ασφαλής για τους ξένους τουρίστες». Οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τα αμερικανικά δίκτυα, αναζητούσαν Αμερικανούς υπηκόους μεταξύ των θυμάτων, ενώ ενημερώθηκε και ο πρόεδρος Ομπάμα.

Αναβλήθηκε το ταξίδι του Κοτζιά στο Βιετνάμ

Η προγραμματισμένη ολιγοήμερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο Βιετνάμ αναβλήθηκε εξαιτίας της χθεσινοβραδινής βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, που ήταν ενδιάμεσος σταθμός στο ταξίδι της αποστολής. Λίγα λεπτά προτού η αποστολή του υπουργείου Εξωτερικών επιβιβαστεί στο αεροσκάφος ανακοινώθηκε η ματαίωση όλων των πτήσεων με προορισμό το αεροδρόμιο «Ατατούρκ», οι οποίες δεν είχαν ξεκινήσει εξαιτίας της επίθεσης.

Δημοκρατία
Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ και μετά ανατινάχθηκαν Reviewed by on Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2016 Rating: 5 Η Τουρκία έγινε για ακόμα μία φορά στόχος βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας. Λίγο μετά τις 10.00 χθες το βράδυ δύο ή τρία άτομα ζωσμένα με...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]