728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

30 Ιουνίου 2016

Η διαρκής απειλή της τρομοκρατίας

 
Τo νεό πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης πρέπει να κινητοποιήσει τις ελληνικές αρχές και να σημάνει συναγερμός. Ταυτόχρονα, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει και αυτή, όπως και τα άλλα κράτη, να εντείνει τις διπλωματικές πιέσεις προκειμένου να χτυπηθεί στο ρίζα του το ισλαμικό κράτος, το οποίο ευθύνεται για μια σειρά τρομοκρατικών ενεργειών στην Ευρώπη και την Τουρκία.

Είναι σαφές ότι ο αναπτυγμένος κόσμος δέχεται μια διαρκή απειλή από καμικάζι του ISIS, οι οποίοι με τυφλά χτυπήματα σπέρνουν το θάνατο και κρατούν σε ομηρία φόβου εκατομμύρια ανθρώπων. Τον Μάρτιο ήταν το χτύπημα στο Βέλγιο. Είχε προηγηθεί πέρυσι τον Νοέμβριο το Παρίσι, ενώ στην Τουρκία οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι επαναλαμβανόμενες.

Η Ελλάδα είναι, βεβαίως, μια ασφαλής χώρα, ωστόσο το γεγονός ότι η απειλή βρίσκεται πια στη γειτονιά μας, επιβάλλει να έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές. Άλλωστε, πολλά μέλη του ISIS επιβεβαιωμένα έχουν περάσει στην Ευρώπη μέσω της χώρας μας και για τους λόγους αυτούς οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή.

Είναι αυτονόητο πως η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας του ισλαμικού κράτους μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μια κοινή στάση Δύσης και Ανατολής. Οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου θα πρέπει δηλαδή να αφήσουν στην άκρη τις μεταξύ τους διαφορές και να υιοθετήσουν κοινές αποφάσεις με τις οποίες θα εξουδετερώσουν οριστικά όλα τα τρομοκρατικά στοιχεία που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, έχοντας ως αφετηρία χώρες όπως η Συρία, η Αίγυπτος και η Τουρκία.

Τα τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα, που εκδηλώνονται από καμικάζι, οι οποίοι λειτουργούν ως κινούμενες βόμβες, αδιαφορώντας για τη δική τους ζωή, είναι προφανές ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα συνήθη μέτρα ασφαλείας, όσο αυστηρά και αν είναι αυτά.

Για αυτό, το ισλαμικό κράτος της τρομοκρατίας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολεμικά μέσα, ώστε, με συντονισμένο και αποτελεσματικό τρόπο, να χτυπηθεί στη ρίζα του και να μην μπορέσει να ξανασηκώσει κεφάλι.



Η διαρκής απειλή της τρομοκρατίας Reviewed by on Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2016 Rating: 5   Τo νεό πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης πρέπει να κινητοποιήσει τις ελληνικές αρχές και να σημάνει σ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]