728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

29 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για την απώλεια του τέως Προέδρου του Ισραήλ

Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στον ισραηλινό λαό για την απώλεια του Shimon Peres, ενός χαρισματικού πολιτικού που υπηρέτησε με όραμα την πατρίδα του καταβάλλοντας σημαντικές προσπάθειες για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.

Η πολιτική διαδρομή του εκλιπόντος ταυτίστηκε με τη σύγχρονη ιστορία της χώρας του και χαρακτηρίσθηκε από τη βαθειά του πίστη στην ανάγκη προώθησης της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Το συγκεκριμένο στοιχείο, άλλωστε, κατέστη εμφανές και στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που οδήγησαν στη σύναψη των Συμφωνιών του Όσλο, οι οποίες αποτελούν ορόσημο στην πορεία της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Αξιομνημόνευτη είναι, τέλος, η προσωπική συμβολή του Shimon Peres στην ενδυνάμωση της ελληνο-ισραηλινής φιλίας και συνεργασίας. Με την Ελλάδα συνδέθηκε, άλλωστε, με προσωπικούς δεσμούς, από τα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ο πατέρας του βρέθηκε στη χώρα μας πολεμώντας τους Ναζί και επιβίωσε χάρις στην πολύτιμη βοήθεια Ελλήνων.
Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για την απώλεια του τέως Προέδρου του Ισραήλ Reviewed by on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5 Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στον ισραηλινό λαό για την απώλεια του Shimon Peres, ενός χαρισματικού πολιτικού που υπηρέτησε με όραμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]