728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

30 Σεπτεμβρίου 2016

Δριμύτατη επίθεση του ΥΠΕΞ στον Χαν για δήλωσή του περί τσάμικου ζητήματος

Σε απάντησή του στην ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, ο επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση ανέφερε ότι υπάρχουν επαφές μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και για το τσάμικο ζήτημα, το οποίο όμως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει.

Την έντονη ενόχληση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν, ο οποίος σε πρόσφατη απάντησή του στην ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη ανέφερε ότι Ελλάδα και Αλβανία βρίσκονται σε διαπραγμάτευση για το ζήτημα των τσάμιδων.

Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει την απάντηση του επιτρόπου «αναληθή και απαράδεκτη», καθότι η Αθήνα δεν θεωρεί ότι υφίσταται τσάμικο ζήτημα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης με τα Τίρανα.

Η ελληνική πλευρά κατηγορεί τον επίτροπο διεύρυνσης ότι με την απάντησή του δεν σέβεται την αρχή της αμεροληψίας ή τα όσα προβλέπει η Συνθήκη της Λισσαβόνας για το κοινό συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι έχει ζητήσει από τον αυστριακό επίτροπο να δώσει «άμεσα πειστικές απαντήσεις» σχετικά με το «απαράδεκτο και ψευδές περιεχόμενο» της επιστολής του.

Skai.gr
Δριμύτατη επίθεση του ΥΠΕΞ στον Χαν για δήλωσή του περί τσάμικου ζητήματος Reviewed by on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2016 Rating: 5 Σε απάντησή του στην ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, ο επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση ανέφερε ότι υπάρχουν επαφές μεταξύ Ελλάδας και Αλβ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]