728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

31 Οκτωβρίου 2016

Τουρκία: Συνελήφθη ο αρχισυντάκτης της Τζουμχουριέτ

Tον αρχισυντάκτη της κοσμικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση συνέλαβε σήμερα η τουρκική αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που επικαλείται το CNN Turk αστυνομικές έρευνες πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των στελεχών της διεύθυνσης, αλλά και των δημοσιογράφων της εφημερίδας.

Οι εισαγγελείς έχουν εκδώσει εντάλματα σύλληψης για 13 στελέχη και συντάκτες της εφημερίδας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Turk έχει ήδη συλληφθεί ένας συντάκτης ο οποίος κρατείται στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, οι συλλήψεις και η έρευνα σχετικά με την εφημερίδα σχετίζονται με υποψίες διασύνδεσης με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον κληρικό που η Τουρκία κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, στο όνομα της οποίας έχουν γίνει χιλιάδες συλλήψεις στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι πρώην συντάκτης της εφημερίδας Cumhuriyet, ο Καν Ντουντάρ, καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης για τη δημοσίευση κρατικών μυστικών που αφορούσαν μεταξύ άλλων τις επιχειρήσεις της Άγκυρας στη Συρία.
Τουρκία: Συνελήφθη ο αρχισυντάκτης της Τζουμχουριέτ Reviewed by on Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2016 Rating: 5 Tον αρχισυντάκτη της κοσμικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση συνέλαβε σήμερα η τουρκική αστυνομία. Σύμφωνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]