728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

27 Ιανουαρίου 2017

Αλβανικό "πογκρόμ" σε περιοχή Βορειοηπειρωτών


«ΠΟΓΚΡΟΜ» κατά της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου από Αλβανούς εθνικιστές, που κατεβάζουν και σκίζουν ελληνικές σημαίες, καταστρέφουν πινακίδες γραμμένες στη γλώσσα μας και λεηλατούν τις περιουσίες των ομογενών, καταγγέλλει η δημοτική Αρχή του μειονοτικού δήμου Δρόπολης.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος της περιοχής Αχιλλέας Ντέτσικας, αλβανικοί εθνικιστικοί κύκλοι έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία εκφοβισμού και τρομοκρατίας των Ελλήνων της Δρόπολης, με την ανοχή της τοπικής αστυνομίας, που δεν έχει προχωρήσει ως τώρα ούτε σε μία σύλληψη. «Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν διαρρήξεις σε περισσότερα από 100 σπίτια στον δήμο Δρόπολης. Οι δράστες διαθέτουν άριστο σύστημα πληροφόρησης και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν παίρνουν τίποτα από τα σπίτια, απλώς κάνουν τα πάντα άνω κάτω και φεύγουν» λέει ο κ. Ντέτσικας.

Έκτακτη συνεδρίαση

Μετά τα συνεχόμενα κρούσματα επιθέσεων σε σπίτια Ελλήνων, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δρόπολης με τη συμμετοχή των προέδρων των 36 κοινοτήτων της περιοχής. Σύμφωνα με τους ομιλητές, οι δράστες χτυπούν κυρίως κατοικίες οικογενειών οι οποίες απουσιάζουν, ενώ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις έκαψαν προκλητικά στις αυλές των σπιτιών τις ελληνικές σημαίες που βρήκαν εκεί, χωρίς να κλέψουν ή να καταστρέψουν άλλα αντικείμενα.

Σε μια προσπάθεια να προστατευθούν από τις αγριότητες των Αλβανών εθνικιστών, ομάδες νεαρών Ελλήνων από το χωριό Δερβιτσιάνη, οι οποίοι ζουν μόνιμα στα Ιωάννινα, οργάνωσαν πριν Πάνω: Το βεβηλωμένο εθνικό μας σύμβολο. Κάτω: Το κτίριο από το οποίο κατέβασαν την ελληνική σημαία οι Αλβανοί εθνικιστές από λίγο καιρό εθελοντικές περιπολίες. Μόλις όμως πέρασε το δεκαήμερο των περιπολιών, οι δράστες επανήλθαν, βάζοντας μάλιστα στο στόχαστρο τους και αυτοκίνητα ή επιχειρήσεις που ανήκουν σε Έλληνες.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το δημοτικό συμβούλιο Δρόπολης, «η αστυνομία δείχνει αδύναμη και άβουλη να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα», ενώ όσο περνά ο καιρός οι απογοητευμένοι Έλληνες της μειονότητας διστάζουν να προβούν σε επώνυμες καταγγελίες, καθώς φοβούνται ότι θα υπάρξουν αντίποινα και νέες απειλές από τους Αλβανούς εθνικιστές. «Έχουμε πολλά ερωτήματα και επιφυλάξεις στον δήμο για τη δράση της τοπικής αστυνομίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Δρόπολης.

Δημοκρατία
Αλβανικό "πογκρόμ" σε περιοχή Βορειοηπειρωτών Reviewed by on Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017 Rating: 5 «ΠΟΓΚΡΟΜ» κατά της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου από Αλβανούς εθνικιστές, που κατεβάζουν και σκίζουν ελληνικές σημαίες, καταστρέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]