728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

29 Ιουνίου 2016

Θοδωρής Δρίτσας: Αδειάζουν τον Ιούλιο Πειραιάς και Ελληνικό

«Ανάσα» από το μεγάλο βάρος του Προσφυγικού που σηκώνουν τους τελευταίους μήνες αναμένεται να πάρουν έως τις 20 Ιουλίου το λιμάνι του Πειραιά και η περιοχή του Ελληνικού, όπως εκτίμησε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας. Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το Προσφυγικό, που διοργανώθηκε από τα μέλη της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Δρίτσας ανέφερε ότι η πλήρης αποσυμφόρηση των δύο αυτών περιοχών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία των εργασιών στα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.

Μάλιστα, εξήρε τις τοπικές κοινωνίες για τη βοήθειά τους, τονίζοντας ότι χωρίς τις συνεχιζόμενες προσπάθειές τους δεν θα είχε καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση του Προσφυγικού. Χαρακτήρισε δε άθλο το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία των επιχειρήσεων διάσωσης δεν υπήρξε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής αλλά περισυλλέχθηκαν σώοι περισσότεροι από 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος επίσης παρευρέθη στην εκδήλωση, εκτίμησε ότι ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που θα παραμείνουν στη χώρα μας κυμαίνεται ανάμεσα στις 25.000 και 50.000.

«Η κυβέρνηση θα κάνει προσπάθειες αυτοί οι άνθρωποι να ενταχθούν στις τοπικές κοινωνίες» είπε ο κ. Τόσκας, παρά, όπως υπογράμμισε, τα οικονομικά προβλήματα. Στο ζήτημα της ενσωμάτωσης των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία αναφέρθηκε και ο Θ. Δρίτσας, που τόνισε ότι σε αυτόν τον τομέα απαιτείται η συμβολή όλων: «Μισή ώρα την εβδομάδα να διαθέσει ο καθένας δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πολύτιμο είναι, αρκεί αυτό να είναι ανιδιοτελές, στοχευμένο, συνεννοημένο και συνδυασμένο, ώστε οι συνέργειες να πιάνουν τόπο και να αποδίδουν».

Δηλώσεις Τόσκα

Παράλληλα, ο Ν. Τόσκας χαρακτήρισε αναγκαία τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές ροές.

Αναφέρθηκε δε και σε προσπάθειες επαναπατρισμού οικονομικών μεταναστών στις χώρες τους, σημειώνοντας ότι αντίστοιχες πιέσεις ασκούνται και από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στρέφοντας τα «πυρά» του εναντίον της αντιπολίτευσης, ο κ. Τόσκας τούς κατηγόρησε ότι δεν έδωσαν ρεαλιστικές λύσεις αλλά μια αόριστη αντίληψη για την ασφάλεια και τη τάξη. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι λύσαμε τα πάντα, αλλά συνδυάσαμε τον ανθρωπισμό και τις ανάγκες της ασφαλείας των τοπικών πληθυσμών, προκειμένου να μην υπάρχουν αντιδράσεις που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η πιο ακραία ακροδεξιά φωνή» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σχετικά με την επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, ο αν. υπουργός ανέφερε ότι η μεταφορά των ανθρώπων αυτών σε καταλληλότερες δομές φιλοξενίας έγινε έτσι ώστε ακόμα και οι συνήθως επικριτικοί διεθνείς οργανισμοί να αναφέρονται στην επιχείρηση με τα καλύτερα λόγια.
Θοδωρής Δρίτσας: Αδειάζουν τον Ιούλιο Πειραιάς και Ελληνικό Reviewed by on Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2016 Rating: 5 «Ανάσα» από το μεγάλο βάρος του Προσφυγικού που σηκώνουν τους τελευταίους μήνες αναμένεται να πάρουν έως τις 20 Ιουλίου το λιμάνι του Πει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]