728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

30 Ιουνίου 2016

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ: Μετά το καλοκαίρι υπογράφουμε το μεγάλο σύμφωνο με τη Γερμανία

«Είμαστε στη φάση της επεξεργασίας της κοινής συμφωνίας για ένα τέτοιο σχέδιο δράσης και μετά το καλοκαίρι έχουμε συμφωνήσει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας να έρθει στη Θεσσαλονίκη, όπως σχεδιάζω, για να υπογράφουμε αυτό το μεγάλο σύμφωνο, το κοινό σχέδιο δράσης με τη Γερμανία για τα επόμενα χρόνια» είπε μιλώντας για τις ελληνογερμανικές σχέσεις ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκος Κοτζιάς στο ραδιόφωνο του Alpha. Παράλληλα, εξήρε την σχέση του και το επίπεδο επικοινωνίας με τον Γερμανό ΥΠΕΞ.

Ο Ν. Κοτζιάς απάντησε και σε όσους τον «κατηγόρησαν» για την απόφαση του να παραστεί στο δείπνο εργασίας στη Βαρσοβία μετά από πρόσκληση του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών, τονίζοντας πως «οφείλουμε, ως κράτος-μέλος της Ε.Ε., να μιλάμε με όλες τις πλευρές» και πως νωρίτερα είχε συνομιλήσει και με τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ. «Η Ελλάδα, η οποία δεν ανήκει ούτε στις μεγάλες και ισχυρές χώρες, ούτε όμως είναι ένα απλό, νέο κράτος-μέλος της Ε.Ε. -ήταν το δέκατο κράτος που εντάχθηκε στην τότε ΕΟΚ και σήμερα Ε.Ε.- έχει έναν ειδικό ρόλο. Σίγουρα μας εμπιστεύονται και μπορούμε να συμβάλουμε στο να διαμορφωθούν γέφυρες» είπε.

Αυγή
ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ: Μετά το καλοκαίρι υπογράφουμε το μεγάλο σύμφωνο με τη Γερμανία Reviewed by on Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2016 Rating: 5 «Είμαστε στη φάση της επεξεργασίας της κοινής συμφωνίας για ένα τέτοιο σχέδιο δράσης και μετά το καλοκαίρι έχουμε συμφωνήσει ο υπουργός Ε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]