728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

29 Ιουνίου 2016

Οι Βρυξέλλες καταγγέλλουν τον αλβανικo εθνικισμό


Ενόχληση έχουν προκαλέσει στις Βρυξέλλες τα αλυτρωτικά «παιχνίδια» όσων Αλβανών επέλεξαν το τελευταίο διάστημα, μέσα από σειρά προκλητικών κινήσεων, να ανακινήσουν θέμα Τσάμηδων. 

Μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας. Ευρωπαίος αξιωματούχος απέρριψε ως ανοησίες τις αλβανικές εθνικιστικές κορώνες αλυτρωτισμού. Στον απόηχο του Brexit, ωστόσο, οι εν λόγω κορώνες υπάρχει κίνδυνος να πολλαπλασιαστούν, καθώς η ευρωπαϊκή ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων απομακρύνεται. 

Πάντως, οι συζητήσεις γύρω από την εν λόγω προοπτική συνεχίζονται, και μάλιστα βρίσκονται στην ατζέντα της επερχόμενης σλοβακικής προεδρίας. Αξιωματούχοι της EE εκτιμούν ως θετικό το γεγονός ότι σήμερα, και παρά τις εθνικιστικές εξάρσεις, οι βαλκανικές χώρες μιλούν μεταξύ τους πολύ περισσότερο και πολύ συχνότερα από κάθε άλλη φορά στο πρόσφατο παρελθόν. 

Από την άλλη, βέβαια, τα προβλήματα παραμένουν, με το Brexit μάλιστα να δημιουργεί νέο αναβρασμό, τορπιλίζοντας τα όποια πλάνα για διεύρυνση. Το μόνο βέβαιο είναι ότι μέχρι το 2019 και το τέλος της θητείας Γιούνκερ δεν πρόκειται να έχουμε καμία νέα ένταξη. Από εκεί και πέρα, βλέπουμε.
Οι Βρυξέλλες καταγγέλλουν τον αλβανικo εθνικισμό Reviewed by on Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2016 Rating: 5 Ενόχληση έχουν προκαλέσει στις Βρυξέλλες τα αλυτρωτικά «παιχνίδια» όσων Αλβανών επέλεξαν το τελευταίο διάστημα, μέσα από σειρά προκλητι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]