728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

29 Ιουνίου 2016

Κοτζιάς: Σχέδιο σωτηρίας της Θράκης!

Πρωτοβουλία ανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, συγκαλώντας χθες διυπουργική σύσκεψη στη Βασ. Σοφίας με θέμα την προώθηση θεμάτων κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της Θράκης! 

Εξετάστηκαν δράσεις και πρωτοβουλίες του κράτους, που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην έξοδο της ακριτικής περιοχής από το τέλμα της οικονομικής κρίσης. Η σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία λόγω και της ανοιχτά πλέον επιχειρούμενης από την Άγκυρα διείσδυσης στην ελληνική Θράκη. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεση του το ΥΠΕΞ, η οικονομική καθήλωση της Θράκης προσφέρει στην Τουρκία «έδαφος παρεμβάσεων» (λειτουργούν ήδη υποκαταστήματα τουρκικής τράπεζας), ενώ επιμένει να θεωρεί την περιοχή «εύκολο θήραμα» της επεκτατικής πολιτικής της. 

Πρόσφατο κρούσμα (που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας) αποτελεί το λεγόμενο «συνέδριο» τον περασμένο μήνα στη Σαμψούντα του Πόντου, με τη συμμετοχή ακραίων στοιχείων, στο οποίο επικράτησαν συνθήματα περί «τουρκικής συνείδησης των μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης» και τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε να βγάζει δεκάρικους λόγους για τις πολιτικές «ενσωμάτωσης» που εφαρμόζει η Ελλάδα...

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές του ΥΠΕΞ, παρατηρείται κοινωνική οπισθοδρόμηση στη Θράκη, κυρίως στις μουσουλμανικές κοινότητες (σ.σ.: παρατηρούνται τεράστια αύξηση βιασμών, αύξηση της χρήσης μουσουλμανικών συμβόλων στα σχολεία κ.ά.), ενώ την περιοχή εγκαταλείπουν ακόμη και μετριοπαθείς μουσουλμάνοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ν. Κοτζιά επισημάνθηκε η πρόθεση γεωστρατηγικής ανάδειξης της Θράκης μέσω ενεργειακών, μεταφορικών και εκπαιδευτικών δικτύων. Στη σύσκεψη πήραν μέρος, μεταξύ άλλων, και οι υπουργοί Π. Κουρουμπλής, Ν. Φίλης, Ν. Τόσκας, Γ. Σταθάκης Μ. Μπόλαρης, Γ. Μπαλάφας και ο γ.γ. του ΥΠΕΞ πρέσβης Δ. Παρασκευόπουλος.

Ν. Σταυρουλάκης για τη Δημοκρατία
Κοτζιάς: Σχέδιο σωτηρίας της Θράκης! Reviewed by on Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2016 Rating: 5 Πρωτοβουλία ανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, συγκαλώντας χθες διυπουργική σύσκεψη στη Βασ. Σοφίας με θέμα την προώθηση θεμάτων κ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]