728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

29 Αυγούστου 2016

Νέο επεισόδιο στην ΑΟΖ! Τουρκική φρεγάτα παρενόχλησε κυπριακό (ερευνητικό) σκάφος

Η ΤΟΥΡΚΙΑ συνεχίζει να προκαλεί στην κυπριακή ΑΟΖ και να θυμίζει σχη Λευκωσία ότι οι αξιώσεις σε βάρος ίων κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένουν σε ισχύ. Αυτήν τη φορά φρεγάτα της Αγκυρας παρενόχλησε ερευνητικό σκάφος και το ανάγκασε να αλλάξει πορεία, ισχυριζόμενη ότι το κυπριακό πλοίο «πλέει σε τουρκικά χωρικά ύδατα» .

Η νέα πρόκληση σημειώθηκε ανοιχτά της χερσονήσου Ακάμα. Το ερευνητικό πλοίο με κυπριακή σημαία έπλεε εντός της ΑΟΖ και συμμετείχε σε πρόγραμμα καταγραφής της παρουσίας δελφινιών και φαλαινών στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Αξιωματικοί της τουρκικής φρεγάτας κάλεσαν μέσω ασυρμάτου το κυπριακό πλοίο να αποχωρήσει «γιατί είχε εισέλθει σε τουρκική περιοχή» και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του αναγκάζοντάς το να αλλάξει και πορεία. Η Άγκυρα έχει εγείρει επανειλημμένα αξιώσεις στη συγκεκριμένη περιοχή, δηλώνοντας κατά παράβαση των διεθνών νόμων και κανονισμών πως έχει δικαιώματα.

Στη νέα αυτή πρόκληση απάντησε σε χαμηλούς τόνους η Λευκωσία. Ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης δήλωσε ότι το σκάφος που παρενοχλήθηκε θα συνεχίσει το ερευνητικό πρόγραμμά του έως αυτό να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς εντάσσεται σε γενικότερο πλαίσιο ερευνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας χειρίζεται το θέμα της πρόκλησης και θα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.
 
Δημοκρατία
Νέο επεισόδιο στην ΑΟΖ! Τουρκική φρεγάτα παρενόχλησε κυπριακό (ερευνητικό) σκάφος Reviewed by on Δευτέρα, Αυγούστου 29, 2016 Rating: 5 Η ΤΟΥΡΚΙΑ συνεχίζει να προκαλεί στην κυπριακή ΑΟΖ και να θυμίζει σχη Λευκωσία ότι οι αξιώσεις σε βάρος ίων κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]