728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

31 Αυγούστου 2016

Τούρκος εισαγγελέας ζητά πολιτικό άσυλο

Ένα νέο διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Τουρκίας - Ελλάδας είναι έτοιμο να ξεκινήσει, αν δεν έχει ήδη κάνει την έναρξή του. Χθες τα ξημερώματα στη Χίο, σε επιχείρηση διάσωσης προσφύγων που εντοπίστηκαν σε μικρή πλαστική λέμβο στο ακρωτήριο της Αγίας Ελένης, ανάμεσα στους διασωθέντες ήταν και ένας 50χρονος Τούρκος που λίγο αργότερα, όταν μεταφέρθηκε στο λιμεναρχείο, αποκάλυψε στους εμβρόντητους λιμενικούς ότι είναι εν ενεργεία δικαστικός στη γειτονική χώρα, την οποία και εγκατέλειψε καταδιωκόμενος μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Η ιδιότητά του δεν αμφισβητείται αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φρόντισε να έχει μαζί του όλα εκείνα τα έγγραφα που την αποδεικνύουν. Στη συνέχεια ο ίδιος ζήτησε και πολιτικό άσυλο, ενώ αργότερα οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο στη χώρα. Στη δίκη που ακολούθησε αμέσως με την αυτόφωρη διαδικασία και μετά την άρνησή του να πάρει προθεσμία τριών ημερών, καταδικάστηκε σε έναν μήνα φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Κρυμμένος βδομάδες

Ο 50χρονος εισαγγελέας στην απολογία του και χωρίς την παρουσία συνηγόρου, απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου, υποστήριξε ότι αμέσως μετά το πραξικόπημα παρέμεινε κρυμμένος για αρκετές εβδομάδες μακριά από την οικογένειά του φοβούμενος τις διώξεις που έχει ξεκινήσει ο Ερντογάν εναντίον των δικαστικών που θεωρεί αντιπάλους.

Όπως είπε, η φυγή για εκείνον ήταν μονόδρομος και μόλις του δόθηκε η ευκαιρία προτίμησε να διαφύγει από τη χώρα του με τον τρόπο που έχουν ακολουθήσει χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία και αλλού, καταλήγοντας σε μία από τις βάρκες των διακινητών, στην οποία πλήρωσε για να εξασφαλίσει μια θέση.

Μετά την καταδίκη του ο Τούρκος εισαγγελέας μεταφέρθηκε στο λιμεναρχείο και από εκεί αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας στη ΒΙΑΛ για να ακολουθηθεί η συνηθισμένη διαδικασία για όσους αιτούνται άσυλο.
 
Γιώργος Παγούδης για την Εφημερίδα των Συντακτών
Τούρκος εισαγγελέας ζητά πολιτικό άσυλο Reviewed by on Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016 Rating: 5 Ένα νέο διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Τουρκίας - Ελλάδας είναι έτοιμο να ξεκινήσει, αν δεν έχει ήδη κάνει την έναρξή του. Χθες τα ξημερώματα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]