728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

31 Αυγούστου 2016

Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, στην Υπουργική Σύνοδο ΟΑΣΕ και στην Άτυπη Συνάντηση «Gymnich» ΥΠΕΞ κ-μ ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, θα συμμετάσχει, αύριο, Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου, στην έκτακτη Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πότσνταμ της προεδρεύουσας χώρας Γερμανίας.

Κύρια θέματα της Συνόδου είναι η μετανάστευση, η ευρωπαϊκή ασφάλεια, ο έλεγχος των εξοπλισμών, η κατάσταση στην Ουκρανία και η προετοιμασία της Υπουργικής Συνόδου στο Αμβούργο, τον προσεχή Δεκέμβριο.

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στην Μπρατισλάβα, για να συμμετάσχει στη διήμερη Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ («Gymnich»).
Η ημερήσια διάταξη της πρώτης ημέρας της Συνόδου περιλαμβάνει την κατάσταση στην Ουκρανία, την καταπολέμηση του φαινομένου της τρομοκρατίας και την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης, καθώς και την υλοποίηση της Παγκόσμιας Στρατηγικής της ΕΕ επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Κοτζιάς, θα συμμετάσχει, επίσης, σε γεύμα εργασίας με θέμα τις εξελίξεις στην Τουρκία και, το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, στη συνάντηση των Υπουργών με τον Τούρκο Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Ömer Çelik.

Τέλος, οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συζητήσουν με τους Υπουργούς Εξωτερικών των κρατών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Μολδαβία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Γεωργία) τις προοπτικές εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και των ανατολικών εταίρων.
Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, στην Υπουργική Σύνοδο ΟΑΣΕ και στην Άτυπη Συνάντηση «Gymnich» ΥΠΕΞ κ-μ ΕΕ Reviewed by on Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016 Rating: 5 Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, θα συμμετάσχει, αύριο, Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου, στην έκτακτη Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ, η οποία θα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]