728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

28 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Κατοχικό στρατό και με τη... βούλα θέλει η Άγκυρα

ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ... (τουρκικών) εμποδίων που δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον δείχνουν να εισέρχονται, παρά την όποια διαπιστωμένη πρόοδο, οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Για την Άγκυρα ο στόχος φαίνεται σαφής: θέλει να νομιμοποιήσει την παρουσία των κατοχικών στρατευμάτων στο νησί, ενσωματώνοντας την ως μέρος-πρόνοια στην όποια συμφωνία για λύση προκύψει μέσα στους επόμενους μήνες. Οι Τούρκοι φέρονται, πιο συγκεκριμένα, να επιδιώκουν την παραμονή των στρατευμάτων τους στο νησί και μετά την επίτευξη λύσης, για μια χρονική περίοδο... με ανοιχτή ημερομηνία λήξης. Ζητούν, λοιπόν, τα κατοχικά στρατεύματα να παραμείνουν σε πρώτη φάση μετά την όποια συμφωνία, και η κατάσταση να επαναξιολογηθεί έπειτα από ένα διάστημα. Την εν λόγω τουρκική θέση φέρεται να μετέφερε μάλιστα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο ίδιος ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, όπως γράφεται στα κυπριακά μίντια (εφημερίδα «Φιλελεύθερος»).

Διαιώνιση του εγκλήματος

Πρακτικά βέβαια, κάτι τέτοιο θα ισοδυναμεί με διαιώνιση του εγκλήματος της τουρκικής κατοχής υπό τον μανδύα του αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυήσεων. Οι Τούρκοι φέρονται μάλιστα να έχουν ενημερώσει για τη συγκεκριμένη θέση τους και την ελληνική πλευρά. Λευκωσία και Αθήνα απορρίπτουν φυσικά, χωρίς δεύτερη σκέψη, την τουρκική στάση. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δείχνει αντιθέτως να την αγκαλιάζει. «Μόνο ένα λιμάνι υπάρχει στο οποίο μπορούν να προσφύγουν οι Τουρκοκύπριοι κι αυτό είναι η Τουρκία» δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο «Ανατολή» και συνεχίζει: «Δεν έχουμε την άνεση να δεχτούμε τη θέση του "εμείς διασφαλίζουμε λύση, μπαίνουμε στην EE, δεν υπάρχει ανάγκη για ασφάλεια και εγγυήσεις". Να μας συγχωρέσουν αλλά σε αυτό δεν συμμετέχουμε... Επομένως κανείς να μη μας λέει δεν έχετε ανάγκη από εγγυήσεις. Ας μας αφήσουν να ζήσουμε κάτω από αυτή την ασφάλεια και αργότερα τα βλέπουμε αυτά και τα αξιολογούμε, αλλά σήμερα είναι φανερό ότι αυτό χρειάζεται και δεν είναι δυνατόν οι Τουρκοκύπριοι να αποδεχτούν μια συμφωνία που να μην περιέχει αυτή την ασφάλεια».

Έθνος
ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Κατοχικό στρατό και με τη... βούλα θέλει η Άγκυρα Reviewed by on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2016 Rating: 5 ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ... (τουρκικών) εμποδίων που δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον δείχνουν να εισέρχονται, παρά την όποι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]