728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

29 Σεπτεμβρίου 2016

Ποινική δίωξη για χρηματοδότηση ΜΚΟ από το ΥΠΕΞ

Την ποινική δίωξη 11 πρώην και νυν στελεχών και υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών για παράνομη χρηματοδότηση αμερικανικής MKO κατά το διάστημα 2004 - 2007 ζητούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές που απέστειλαν τη σχετική δικογραφία και στη Βουλή, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες της τότε πολιτικής ηγεσίας.

Η δίωξη για κακουργηματική απιστία περί την υπηρεσία (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του ν. 1608 / 50 περί καταχραστών του Δημοσίου) αφορά στην καταβολή ποσού 550.000 ευρώ προς την αμερικανική ΜΚΟ «German Marshall Fund» (GMF), ως συνεισφορά της Ελλάδας στην πρωτοβουλία «Balkan Trust of Democracy». Οι εισαγγελικές αρχές, αφού διερεύνησαν την υπόθεση, ύστερα από σχετική αναφορά της Γενικής Διεύθυνσης ΥΔΑΣ του ΥΠΕΞ που αμφισβήτησε τη νομιμότητά της, έκριναν ότι η σχετική χρηματοδότηση εγκρίθηκε παράνομα, ότι τα ποσά δεν έπρεπε να εκταμιευθούν (σε δόσεις) και ότι συνεπώς τα στελέχη και υπάλληλοι του ΥΠΕΞ συνέβαλαν στην ελάττωση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος της ξένης ΜΚΟ. H δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του τότε αρμόδιου υφυπουργού Εξωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη, κάτι που ασφαλώς δεν μπορεί να εξεταστεί, αφού υπάρχει παραγραφή για τα πολιτικά πρόσωπα λόγω της παρέλευσης από τότε (2004 - 2007) πολλών κοινοβουλευτικών περιόδων.
 
Έθνος
Ποινική δίωξη για χρηματοδότηση ΜΚΟ από το ΥΠΕΞ Reviewed by on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5 Την ποινική δίωξη 11 πρώην και νυν στελεχών και υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών για παράνομη χρηματοδότηση αμερικανικής MKO κατά το δ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]