728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

30 Σεπτεμβρίου 2016

Θέμα Τσαμουριάς μετά την… πάσα της Σπυράκη!

Γκάφα, άγνοια ή πάθος για αντιπολίτευση ακόμη και στα εθνικά θέματα; Ότι και εάν ισχύει, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη έκανε και πάλι το... θαύμα της. Αυτή τη φορά η περίεργη σπουδή της έκανε ένα ανέλπιστο δώρο στην Αλβανία, που, όμως, δημοσιοποιήθηκε με 20 μέρες καθυστέρηση και όλως τυχαίως την ημέρα που ο γ.γ. του ΥΠΕΞ βρίσκεται στα Τίρανα.

Η κυρία Σπυράκη κατέθεσε στον Ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για τη διεύρυνση της Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν ερώτηση της πρώην Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ με θέμα την ανακίνηση αλυτρωτικών διεκδικήσεων εναντίον της Ελλάδας από στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού της Αλβανίας.

Κάπως έτσι, όμως, ο κ. Χαν πήρε την... πάσα από την ευρωβουλευτή (που προφανώς δεν είχε συνεννοηθεί για την ερώτηση της με το ΥΠΕΞ) και ανακάλυψε επισήμως θέμα Τσάμηδων.

Ο κ. Χαν ισχυρίστηκε στην απάντηση του: «Η επιτροπή εξέφρασε την ικανοποίηση της για το γεγονός ότι οι δύο χώρες συζητούν τη δημιουργία ενός κοινού μηχανισμού, που θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα για την επίλυση εκκρεμών διμερών ζητημάτων. Αυτό περιλαμβάνει τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας, τις θαλάσσιες ζώνες, τα δικαιώματα των ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες και το τσαμικό ζήτημα».

Άμεση και σκληρή ήταν η αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που τονίζει: «Ως γνωστόν, τσαμικό ζήτημα δεν υφίσταται και, ως εκ τούτου, ουδέποτε έχει γίνει αποδεκτό ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Αλβανίας. Ο επίτροπος Χαν με την ψευδή απάντησή του δείχνει ότι δεν ασκεί τον ρόλο και τα καθήκοντά του βάσει της αρχής της αμεροληψίας, ώστε να προάγεται το κοινό συμφέρον της Ένωσης, όπως προ βλέπεται από το άρθρο 17 της Συνθήκης της Λισαβόνας».

«Ήδη του έχει ζητηθεί, και υποχρεούται βάσει του θεσμικού του ρόλου, να δώσει άμεσα πειστικές εξηγήσεις ως προς το απαράδεκτο και ψευδές περιεχόμενο της επίμαχης απάντησής του» καταλήγει στην ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών.

Ανιστόρητη και αναληθή χαρακτήρισε την απάντηση και η Μαρία Σπυράκη, αφού βέβαια είχε κάνει τη ζημιά. Από τη μεριά της, η Κομισιόν, μέσω ανώτερου αξιωματούχου της, επιχείρησε να «μαζευτεί» η επίμαχη δήλωση, κάνοντας λόγο για «λεκτικό λάθος».
 
 
Θέμα Τσαμουριάς μετά την… πάσα της Σπυράκη! Reviewed by on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2016 Rating: 5 Γκάφα, άγνοια ή πάθος για αντιπολίτευση ακόμη και στα εθνικά θέματα; Ότι και εάν ισχύει, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη έκανε και...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]