728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

31 Οκτωβρίου 2016

Γ. Μουζάλας: Αποχαιρετούμε τους πρόσφυγες με χαρά αλλά και θυμό - έφυγαν 5.000 αντί για 30.000 που δεσμεύτηκε η Ευρώπη

Η ασυνέπεια αλλά και η προσπάθεια να σταματήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από χώρες μέλη της ΕΕ περιόρισε σε 5.000 τον αριθμό τους τον πρώτο χρόνο εφαρμογής, όταν η συμφωνία προέβλεπε να φτάσουν τις 30.000, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, κατά τον αποχαιρετισμό 111 ατόμων που μεταφέρονται στη Φινλανδία.

Ένα χρόνο μετά την τυπική εφαρμογή του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ, το πρωί της Δευτέρας 111 άτομα αναχωρούν το πρωί της Δευτέρας από το «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό τη Φινλανδία.

Πρόκειται για 16 οικογένειες (59 άτομα συνολικά) και 52 άτομα μεμονωμένα (ανάμεσά τους και 32 παιδιά χωρίς τους γονείς τους, 15 εξ αυτών χωρίς ούτε ένα συγγενή).

Λίγο μετά τις 9 το πρωί πέρασαν την πύλη του αεροδρομίου για να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος.

Στις δηλώσεις που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας λίγο νωρίτερα, τόνισε ότι στον ένα χρόνο εφαρμογής του προγράμματος μετεγκατάστασης έχουν μεταφερθεί σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ 5.000 άτομα.

Ο αριθμός αυτός απέχει δραματικά από τις 30.000 μετεγκαταστάσεις που είχε «υποσχεθεί» η ΕΕ στην Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός, καθώς η διαδικασία δεν προχωράει με τους ρυθμούς που θα έπρεπε.

Έτσι, «η χαρά συνοδεύεται από θυμό για την ασυνέπεια μερικών κρατών μελών και την προσπάθεια άλλων να σταματήσουν οι μετεγκαταστάσεις», όπως τόνισε ο κ. Μουζάλας.

Σε κάθε περίπτωση, η μετεγκατάσταση των 5.000 προσφύγων σημαίνει έξι λιγότερες δομές φιλοξενίας και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους υπόλοιπους πρόσφυγες, υπογράμμισε ο ίδιος.

Στις ελληνικές δομές υπάρχουν έτοιμοι για μετεγκατάσταση ακόμη 7.500 πρόσφυγες, προσέθεσε.

Κατά τον αποχαιρετισμό, ο κ. Μουζάλας εξέφρασε τις ευχαριστίες τους για την αξιοπρέπεια που έδειξαν κατά την παραμονή τους στην χώρα μας και τόνισε ότι και η Ελλάδα προσπάθησε να τους φερθεί με αξιοπρέπεια, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Γιάννα Αθανασίου για το Stokokkino.gr
Γ. Μουζάλας: Αποχαιρετούμε τους πρόσφυγες με χαρά αλλά και θυμό - έφυγαν 5.000 αντί για 30.000 που δεσμεύτηκε η Ευρώπη Reviewed by on Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2016 Rating: 5 Η ασυνέπεια αλλά και η προσπάθεια να σταματήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από χώρες μέλη της ΕΕ περιόρισε σε 5.000 τον αριθμ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]