728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

31 Οκτωβρίου 2016

Προς «γαλάζιο» μπλόκο στην αποκατάσταση της νομιμότητας στα κανάλια

Με διάταξη που θα προβλέπει χορήγηση βεβαιώσεων προσωρινής λειτουργίας καναλιών, «απαντά» η κυβέρνηση στην σχετική απόφαση του ΣτΕ, ενώ παράλληλα θα μεταφέρει στο ΕΣΡ την αρμοδιότητα της διενέργειας διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται και πάλι αποφασισμένη να μπλοκάρει τις κατά το νόμο διαδικασίες για τη συγκρότησή του, το απόγευμα στη Βουλή.

Η κρίσιμη Διάσκεψη των Προέδρων για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι προγραμματισμένη για τις 5 το απόγευμα. Το βράδυ θα ξέρουμε, ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, για το αποτέλεσμα της διαδικασίας.

«Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη ΝΔ. Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις, ή μήπως δικαιολογίες, θέτει για ακόμα μία φορά», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει αναγκαία μια νομοθετική παρέμβαση που θα καλύπτει το νομικό κενό μέχρι τη συγκρότηση του ΕΣΡ και επισημαίνει ότι η συνέχιση της άρνησης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, το μόνο που θα καταδεικνύει είναι την επιδίωξη για τη συνέχιση της ασυδοσίας.

Σχολιάζοντας την επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, το Πολιτικό Συμβούλιο αναφέρει ότι ο υποψήφιος πρόεδρος «προέρχεται από τη δεξιά παράταξη και δεν είναι πολιτικός φίλος του ΣΥΡΙΖΑ» κάνοντας λόγο για «πρόταση στο πλαίσιο της αναζήτησης συναινέσεων».

Παρά ταύτα, αρνητική είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόταση Πολύδωρα, κάτι που οδήγησε τον ίδιο να κάνει λόγο για τακτικισμούς με στόχο την πτώση της κυβέρνησης.

Ο κ.Πολύδωρας τόνισε ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί για να μη φέρει σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό. «Ο Μητσοτάκης δε με θέλει, γιατί δεν είμαι φίλος του Χριστοφοράκου» σημείωσε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Με ειρωνικό τόνο το σχόλιο της ΝΔ στο twitter: «Μετά την παρουσία του κ. Πολύδωρα στην ΕΡΤ όλοι κατάλαβαν γιατί τον πρότεινε ο κ. Τσίπρας και ποια ακριβώς είναι τα προσόντα του...».

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, επιρρίπτοντας ευθύνες στη διοίκηση της ΕΡΤ, σημείωσε ότι «ο τρόπος που έγινε η συνέντευξη Πολύδωρα αποτελεί ντροπή». «Δεν θα απολογηθούμε για τους καλεσμένους στις εκπομπές μας», ήταν η απάντηση του γραφείου τύπου της ΕΡΤ.

Εξάλλου, την πρόθεση της κυβέρνησης για μόνιμα αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς που θα λειτουργούν με συγκεκριμένο ποιοτικό πλαίσιο και εργαζόμενους όπως ορίζει ο νόμος, επαναβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, τονίζοντας ωστόσο ότι η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί.

Ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για λυσσαλέα μάχη να συνεχιστεί η παλιά κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο, με την ενεργό βοήθεια της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και όσων μηχανισμών διαθέτουν.
Προς «γαλάζιο» μπλόκο στην αποκατάσταση της νομιμότητας στα κανάλια Reviewed by on Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2016 Rating: 5 Με διάταξη που θα προβλέπει χορήγηση βεβαιώσεων προσωρινής λειτουργίας καναλιών, «απαντά» η κυβέρνηση στην σχετική απόφαση του ΣτΕ, ενώ π...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]