728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

27 Οκτωβρίου 2016

Οι Τουρκικές προκλήσεις έγιναν πια… σίριαλ

Σάλο έχει προκαλέσει η νέα τουρκική σειρά με τίτλο «Vatamin Sensin», που σημαίνει «Εσύ είσαι η πατρίδα μου», η οποία κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Kanal D. Μάλιστα, το κανάλι ανήκει στον μεγάλο μιντιακό όμιλο Ντογάν. Σύμφωνα με το σενάριο, η δραματική σειρά περιγράφει την περίοδο λίγο πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή του '22 και τη σφαγή των Ελλήνων. Βέβαια τα γεγονότα περιγράφονται από την τουρκική πλευρά και το πώς οι Ελληνες στρατιώτες δολοφονούσαν, εκτελούσαν, φυλάκιζαν τους Τούρκους, και πώς κατέστρεφαν τις περιουσίες των Τούρκων. Περισσότερο «λάδι» στη φωτιά έριξε η πρεμιέρα του σίριαλ η οποία αναμένεται απόψε, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, επιλογή που από πολλούς εκλαμβάνεται ως απόπειρα προπαγάνδας από πλευράς Τούρκων.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι ο Χαλίτ Εργκέντς (γνωστός από τη συμμέτοχη του στην τουρκική σειρά «Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής») αλλά και η σύζυγός του Μπεργκιουζάρ Κορελ από τη σειρά «Χίλιες και μία νύχτες» που επίσης έπαιζε με τον σύζυγό της. Το «Vatamin Sensin» είναι μια ακριβή παραγωγή της τάξεως του «Σουλεϊμάν» με πολλά εξωτερικά γυρίσματα στη Σμύρνη, ενώ μέσα σε αυτό παρουσιάζεται η ζωή του Cevdet, ο οποίος φυλακίζεται από τους «κακούς» Έλληνες και στη συνέχεια γίνεται ο διώκτης και εξολοθρευτής τους, ο ήρωας των Τούρκων που καταδιώκει και εξοντώνει τους διεφθαρμένους και αδίστακτους εγκληματίες του ελληνικού κατοχικού στρατού. Και όλα αυτά την ώρα που ο Ερντογάν δεν σταματά να προκαλεί με τις δηλώσεις του για την Ελλάδα.

Επικρίσεις

Πριν από λίγες ημέρες είχε επικρίνει εκείνους που υπέγραψαν τη Συνθήκη της Λωζάννης το 1923 η οποία έδωσε στη χώρα τα σημερινά της σύνορα, αντί γι' αυτά που προβλέπονταν από τη Συνθήκη των Σεβρών, λέγοντας μάλιστα πως κάποιοι προσπάθησαν να παρουσιάσουν τη Λωζάννη ως νίκη.

Τέλος, το τρέιλερ της φιλόδοξης τουρκικής σειράς που θα προβάλλεται στην Τουρκία έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις για τον τρόπο με τον οποίο αναφέρεται στα γεγονότα.

Μάρτζυ Λαζάρου για τον Ελεύθερο Τύπο
Οι Τουρκικές προκλήσεις έγιναν πια… σίριαλ Reviewed by on Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2016 Rating: 5 Σάλο έχει προκαλέσει η νέα τουρκική σειρά με τίτλο «Vatamin Sensin», που σημαίνει «Εσύ είσαι η πατρίδα μου», η οποία κάνει πρεμιέρα σήμερ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]