728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

26 Οκτωβρίου 2016

Τούρκοι συνέλαβαν Έλληνες ψαράδες

ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΗ περιπέτεια με αίσιο τέλος για έξι ψαράδες από τη Χίο, που φέρονται πως εισήλθαν άθελά τους στα τουρκικά χωρικά ύδατα ενώ ψάρευαν ανατολικά του νησιού και συνελήφθησαν από την τουρκική Ακτοφυλακή. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τσεσμέ και από εκεί στη Σμύρνη, για να διερευνηθεί μεταξύ άλλων, αν εμπλέκονται σε διακίνηση προσφύγων και μεταναστών Το ζήτημα, που χειρίστηκαν το υπουργείο Εξωτερικών και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη, έληξε όταν στάλθηκαν οι ταυτότητές τους στις τουρκικές Αρχές από τους συγγενείς τους στη Χίο.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για πέντε Χιώτες ψαράδες και έναν Ελληνοαμερικανό, σε εταιρεία του οποίου φέρεται πως ανήκει το σκάφος θαλαμηγός «ΜΙΑ», με σημαία Παρθένων Νήσων. Οι έξι επιβιβάστηκαν στο σκάφος το μεσημέρι της Δευτέρας και ανοίχτηκαν για ψάρεμα, προς τη βραχονησίδα Πάσπαργο, κοντά στις απέναντι τουρκικές ακτές.

Σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής τους προσέγγισε εκεί και το πλήρωμά του τους υπέβαλε σε έλεγχο ταυτότητας, λέγοντάς τους πως βρίσκονταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Οι ταυτότητες

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο δύο από τους έξι επιβαίνοντες είχαν μαζί τους ταυτότητες. Οι Τούρκοι λιμενικοί συνέλαβαν τους έξι άνδρες και τους μετέφεραν στο Τσεσμέ, όπου ρυμούλκησαν και το σκάφος. Από εκείνους μετέφεραν στη Σμύρνη, όπου τους οδήγησαν στο Τμήμα Αλλοδαπών, προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα να πρόκειται για επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε το Γενικό Προξενείο της Σμύρνης και το υπουργείο Εξωτερικών κι έπειτα από τις απαραίτητες ενέργειες οι έξι Έλληνες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού πρώτα στάλθηκαν από τη Χίο τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ταυτότητά τους. Νωρίς το απόγευμα μεταφέρθηκαν από τη Σμύρνη στο Τσεσμέ και έπειτα από την επιβολή κάποιου προστίμου αποδεσμεύτηκε το σκάφος τoυς, προκειμένου να επιβιβαστούν σ ' αυτό και να επιστρέψουν στη Χίο.
 
Έθνος
Τούρκοι συνέλαβαν Έλληνες ψαράδες Reviewed by on Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016 Rating: 5 ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΗ περιπέτεια με αίσιο τέλος για έξι ψαράδες από τη Χίο, που φέρονται πως εισήλθαν άθελά τους στα τουρκικά χωρικά ύδατα ενώ ψ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]