728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

27 Οκτωβρίου 2016

«Υπερασπιζόμαστε όλα τα εθνικά μας δίκαια, χωρίς εκπτώσεις, υποχωρήσεις, παραχωρήσεις»

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες εκτός συνόρων για τα εθνικά ζητήματα έστειλε χθες από τη Θεσσαλονίκη, ημέρα που η πόλη γιόρταζε την απελευθέρωσή της από τα ναζιστικά στρατεύματα, ο Προκοπής Παυλόπουλος, τονίζοντας πως «είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε όλα τα εθνικά μας δίκαια, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς υποχωρήσεις, χωρίς παραχωρήσεις» .

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την αντιφώνησή του στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του, στην Στρατιωτική Λέσχη, ο διοικητής του Γ ' Σώματος Στρατού, διαμήνυσε στην ηγεσία της ΠΓΔΜ ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική και πως η Ιστορία γράφεται με γεγονότα και όχι με φαντασιώσεις» . «Οι διεκδικήσεις εδαφών και ονομάτων παραβιάζουν το ίδιο το Ευρωπαϊκό Δίκαιο γι' αυτό και όσο τις προβάλλουν δεν θα ενταχθούν ποτέ στην Ε.Ε.» και άλλους διεθνείς θεσμούς συνέχισε, ενώ απευθυνόμενος στην Άγκυρα υπογράμμισε ότι «Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι τμήμα του Διεθνούς Δικαίου, ισχύει, είναι υποχρεωτική η εφαρμογή της και υπάρχουν κυρώσεις για τη μη εφαρμογή της» .

Όνειδος ο τουρκικός στρατός κατοχής στην Κύπρο

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε ευθεία, ούτε έμμεση αμφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας» πρόσθεσε, ενώ για το Κυπριακό χαρακτήρισε όνειδος για την Ε.Ε. και τη διεθνή κοινότητα να υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως η ύπαρξη τουρκικού στρατού κατοχής στο νησί. «Η Κύπρος και η Ελλάδα δεν θα επιτρέψουν επανάληψη της περιπέτειας του Σχεδίου Ανάν. Δεν πρόκειται να αποδεχθούν οποιαδήποτε έκπτωση. Λένε όχι σε λύση συνομοσπονδίας γιατί δεν νοείται συνομοσπονδία μέσα στην Ε.Ε. Το Κυπριακό μπορεί να λυθεί μόνο με τους εξής όρους: Μία διεθνή προσωπικότητα, μία ιθαγένεια, πλήρης κυριαρχία, ούτε στρατοί κατοχής, ούτε εγγυήσεις ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρ. Παυλόπουλος. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έξω από τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου, όπου τελέστηκε η επίσημη δοξολογία, χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη ως «ακοίμητο φρουρό της αδιαμφισβήτητης και αδιαπραγμάτευτης ελληνικότητας της Μακεδονίας μας».

Γ. Αμανατίδης: Οι Έλληνες πήραμε άριστα με τους αγώνες κατά του φασισμού

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα ως «πυξίδα για τις προσπάθειές μας έτσι ώστε να απαντήσουμε με νηφαλιότητα αλλά και αποφασιστικότητα σε οποιεσδήποτε προσπάθειες παραχάραξης αλλά και αμφισβήτησης της ιστορικής αλήθειας» , ενώ υπογράμμισε πως «για πρώτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης γιορτάζεται και η 30ή Οκτωβρίου, η οποία είναι η μέρα απελευθέρωσης της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα. Στο σχολείο της λευτεριάς, οι Έλληνες, με τους αγώνες μας κατά του φασισμού και του ναζισμού έχουμε πάρει άριστα»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης δήλωσε ότι ένας ξένος διπλωμάτης του είπε ότι όλες οι κυβερνήσεις, και η σημερινή, όπως και όλοι οι πολιτικοί γνώριζαν για το όνομα Nova Macedonia για την ΠΓΔΜ «και το έχουν δεχτεί», ενώ επανέφερε την πρότασή του για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση .

Σήμερα, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα συνεχιστούν με τη μαθητική παρέλαση στην Τσιμισκή και θα κορυφωθούν αύριο με τη στρατιωτική παρέλαση στη νέα παραλιακή οδό.
 
Καθημερινή
«Υπερασπιζόμαστε όλα τα εθνικά μας δίκαια, χωρίς εκπτώσεις, υποχωρήσεις, παραχωρήσεις» Reviewed by on Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2016 Rating: 5 Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες εκτός συνόρων για τα εθνικά ζητήματα έστειλε χθες από τη Θεσσαλονίκη, ημέρα που η πόλη γιόρταζε την απελευθέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]