728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

30 Νοεμβρίου 2016

Θα ανοίξει άμεσα η ελληνική πρεσβεία στην Τρίπολη της Λιβύης

Την απόφαση της Ελλάδας να ανοίξει άμεσα την πρεσβεία της στην Τρίπολη της Λιβύης ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, προχθές, στη λιβυκή πρωτεύουσα, που πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες αναταραχής και συγκρούσεων σε όλη τη χώρα αλλά και εντός της Τρίπολης, ο Έλληνας υπουργός συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της ονομαζόμενης «κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας», που στηρίζεται από ένα σημαντικό τμήμα πολιτικών δυνάμεων, «πολιτοφυλακών», πόλεων και φυλών της χώρας.

Μετά από πέντε χρόνια εμφυλίων συγκρούσεων και διάλυσης της χώρας, πέρυσι έγινε προσπάθεια για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης και μιας πολιτικής διαδικασίας σταθερής, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς, όπως είπε ο κ. Κοτζιάς, για να συμπληρώσει πως η Αθήνα θέλει να συμβάλει σε αυτές τις προσπάθειες. Ειδικά σήμερα, οπότε παρατηρείται σταδιακή αποδυνάμωση του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα. Κατά τις επαφές του με τον πρωθυπουργό, Φαγέζ αλ Σαράτζ και τον υπουργό Εξωτερικών, Μοχάμεντ Τάχα Σιάλα, ετέθη μετ’ επιτάσεως το μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού (η Λιβύη χρησιμοποιείται ως βασικός δρόμος από την Αφρική προς την Ιταλία), ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρίπολη είναι ιδιαιτέρως δυσαρεστημένη από τη στάση των Βορειοευρωπαίων. Ο κ. Κοτζιάς, από τη μεριά του, κάλεσε την Ε.Ε. να βοηθήσει ουσιαστικά τη Λιβύη σε αστό το πρόβλημα. Κατά τις συνομιλίες, ετέθησαν σημαντικά διμερή ζητήματα.
 
Ελέυθερος Τύπος
Θα ανοίξει άμεσα η ελληνική πρεσβεία στην Τρίπολη της Λιβύης Reviewed by on Τετάρτη, Νοεμβρίου 30, 2016 Rating: 5 Την απόφαση της Ελλάδας να ανοίξει άμεσα την πρεσβεία της στην Τρίπολη της Λιβύης ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Κ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]