728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

28 Δεκεμβρίου 2016

Αρχές Ιανουαρίου οι αιτήσεις αναίρεσης των Τούρκων στρατιωτικών

Για τις 10,11 και 13 Ιανουαρίου προσδιορίστηκαν να συζητηθούν στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου οι αιτήσεις αναίρεσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, την έκδοση των οποίων ζήτησε η Τουρκία, καθώς, όπως υποστηρίζει, είχαν εμπλοκή στην απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν το περασμένο καλοκαίρι.

Η υπόθεση των οκτώ έφτασε στο ανώτατο δικαστήριο, καθώς πριν από μερικές εβδομάδες δύο διαφορετικές συνθέσεις του Συμβουλίου Εφετών έκριναν ομόφωνα για τους πέντε ότι δεν θα πρέπει να εκδοθούν. Για τις αποφάσεις αυτές άσκησε έφεση ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιόγας, ο οποίος υποστήριξε ότι το δικαστικό συμβούλιο «έσφαλε περί την εκτίμηση των αποδείξεων» και επομένως κακώς αποφάσισε να μην εκδοθούν στη γείτονα χώρα.

Για τους άλλους τρεις υπήρξε απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, με επίσης διαφορετική σύνθεση, που αποφάσισε να τους εκδώσει στην Τουρκία για τα αδικήματα που ζητούνται. Ο Άρειος Πάγος θα συνεκδικάσει τις υποθέσεις, καθώς οι συνήγοροι των Τούρκων αξιωματικών κατέθεσαν σχετικό αίτημα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου είναι οριστική και αμετάκλητη. Στην περίπτωση που ο Άρειος Πάγος κρίνει ότι οι οκτώ θα πρέπει να εκδοθούν, δίδεται η διακριτική ευχέρεια στον υπουργό Δικαιοσύνης να ικανοποιήσει το αίτημα της Τουρκίας ή όχι. Αν ο Άρειος Πάγος αποφασίσει για τη μη έκδοση, ο υπουργός δεν έχει βάσει νόμου καμία δικαιοδοσία.

Αυγή
Αρχές Ιανουαρίου οι αιτήσεις αναίρεσης των Τούρκων στρατιωτικών Reviewed by on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 28, 2016 Rating: 5 Για τις 10,11 και 13 Ιανουαρίου προσδιορίστηκαν να συζητηθούν στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου οι αιτήσεις αναίρεσης των οκτώ Τούρκων αξ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]