728x90 AdSpace

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ads[none]

Ads[none]

30 Αυγούστου 2016

Αιτήσεις για άσυλο και σε άλλες 3 χώρες από τους 8 Τούρκους

ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΥΛΟΥ σε Γαλλία, Ισπανία και Βέλγιο έχουν υποβάλει οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος στη χώρα τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily News, στη συνέντευξη που έδωσαν στην Επιτροπή Ασύλου στην Αθήνα οι τρεις πρώτοι στρατιωτικοί δήλωσαν ότι έχουν ήδη υποβάλει το αίτημα προφορικά και, εφόσον δεν τελεσφορήσει θετικά το αίτημά τους στην Ελλάδα, θα το υποβάλουν και γραπτά στις άλλες τρεις χώρες.

Μία εκ των συνηγόρων τους, η κ. Σταυρούλα Τομαρά, είπε ότι το αίτημα προς Γαλλία, Ισπανία και Βέλγιο στηρίζεται στο άρθρο 12 της Συνθήκης του Δουβλίνου, βάσει του οποίου επιτρέπεται η υποβολή αίτησης ασύλου σε χώρες στις οποίες οι αιτούντες έχουν νόμιμα υπηρετήσει. Η κ. Τομαρά σημείωσε ότι και οι οκτώ έχουν στο παρελθόν τοποθετηθεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Σε ό,τι αφορά πάντως τα αιτήματα ασύλου στην Ελλάδα, οι αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής αναμένεται να εκδοθούν περί τα μέσα Σεπτεμβρίου. Οι οκτώ ζήτησαν άσυλο σχεδόν αμέσως μόλις προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, ενώ η Άγκυρα ζήτησε την άμεση έκδοσή τους ως υπόπτων για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Στις αρχές Ιουλίου δικαστήριο στη Βόρεια Ελλάδα τούς είχε καταδικάσει σε δίμηνη φυλάκιση με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα. Οι ακροάσεις για τη χορήγηση ασύλου άρχισαν στις 19 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη επτά Τούρκοι πολίτες, δύο καθηγητές, τα παιδιά τους και τρεις επιχειρηματίες έχουν επίσης ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι δύο στρατιωτικοί ακόλουθοι, που υπηρετούσαν στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, έχουν «εξαφανιστεί» μαζί με τις οικογένειές τους. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει άρει τις διαπιστεύσεις τους από τις αρχές Αυγούστου.
Αιτήσεις για άσυλο και σε άλλες 3 χώρες από τους 8 Τούρκους Reviewed by on Τρίτη, Αυγούστου 30, 2016 Rating: 5 ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΥΛΟΥ σε Γαλλία, Ισπανία και Βέλγιο έχουν υποβάλει οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ads[none]